Un mica d'Història

Els pares i mares dels nens de  P1 i P2, l’any 1999 van demanar a l’Ajuntament de la Torre de Capdella l’obertura d’una guarderia al municipi  ja que la més propera era la de la Pobla de Segur.

L’Ajuntament  de la Torre de Capdella l’any 2000 va sol·licitar un ajut  per la creació de places escolars a  l’empara de l’Ordre de 5.6.2000 del Departament d’Ensenyament.

En data 19.09.2001 es va signar entre l’ Ajuntament i el Departament d’Ensenyament el conveni per crear un centre docent públic d’educació infantil de titularitat municipal (EEI municipal de la Torre de Capdella, codi de centre 25008388)  per  Primer cicle i Segon cicle d’educació infantil.

En data 4.01.2001 es va obrir l'escola d'educació infantil i primaria amb  a la Sra. Pepita Colom Sabarich, mestre d’educació infantil.

El curs 2001 – 2002 es va posar en funcionament  el Servei de Menjador.

El curs 2002 – 2003  es  va posar en funcionament el Servei de Transport Escolar, que es fa amb dos taxis, un que recull els nens de Pobellà, Mont-rós i Paüls i un que  recull els nens d’Estavill la Pobleta de Bellvei i Beranui.

L'any 2007 s'obre una nova línia de transport escolar que recull els nens de Mentui-Cabestany-Montcortès i La Pobleta de Bellvei.

I l'any 2008 s'obre la línia Torre de Cabdella-Oveix i Astell.

El curs 2010-2011 es traslladen al nou edifici de l’escola a la Murriera.

Algunes de les raons per les quals varem trobar necessari impulsar l’obertura de l’escola pels nostres fills eren i son:

• Per fer-los-hi el desplaçament de cada dia cap més curt.

• Per la importància de que creixessin coneixent el seu entorn més proper: com ens guanyem la vida als pobles, quines són les nostres institucions, el patrimoni natural que tenim, el paisatgístic, l’arquitectònic, el geològic, i fins i tot l’humà.

• Per donar-los-hi la possibilitat de coneixes, de conviure i de compartir la seva infantesa amb els companys del municipi, així sempre tindran el seu millor amic al poble del costat.

• Per ajudar-los a enfortir les seves arrels al lloc on han nascut.

• Per ajudar-los a crear consciència de poble, de municipi.

 

  • ampa@escolavallfosca.com
  • @ZerPallarsJussa
  • facebook.com/escolavallfosca
  • Carrer de la Murriera, 5 - La Plana de Mont-rós- Lleida