III CERTAMEN LITERARI INFANTIL JOAN GELABERT I CROSA

III CERTAMEN LITERARI INFANTIL JOAN GELABERT I CROSA

  23 abril 2018

La cuina de padrina, celebrarem Sant Jordi i l’entrega de premis del III Certamen Literari Infantil Joan Gelabert i Crosa a les 15h a l’Escola, en una jornada oberta a tothom qui vulgui

Ja fa tres anys que vam celebrar el 15è aniversari de la nostra Escola, i amb ell va néixer una nova iniciativa impulsada des de l’AMPA i, sempre, amb la col·laboració incansable de l’equip de mestres, de persones vinculades a l’Escola i de la família del Mestre Gelabert: el Certamen Literari Infantil Joan Gelabert i Crosa.

Enguany celebrem la tercera edició del Certamen que s’entrellaça amb el projecte educatiu que s’està treballant a l’aula durant el present curs escolar, la Cuina de padrina.

Com sabeu, el Certamen l’entenem com un complement més a tota la tasca que fem  dia rere dia la comunitat educativa, un projecte interdisciplinar i vivencial, que permeti fomentar entre els nens i les nenes la lecto-escriptura i el dibuix i, alhora, posar en valor la persona del Mestre Gelabert i la seva tasca en el món de l’educació, el coneixement, la cultura i la música a la nostra Vall.

Per a treballar la temàtica del Certamen d’enguany ha anat molt bé l’exposició de la cuina d’abans que hi ha instal·lada a la sala polivalent de l’Escola i on hi hem participat totes les famílies i també el Museu Hidroelèctric de la Central de Capdella.

Prenent l’exposició com a teló es va fer una recreació històrica amb la col·laboració de l’Eva Perisé del Museu i també un taller de cuina de bunyols de l’Empordà entre els i les alumnes de primària per tal d’acostar als nens i nenes més grans la cuina d’altres contrades i un element culinari tradicional que el Mestre Gelabert feia al final de la Quaresma amb els seus néts i netes.

Amb tot, l’objectiu era fer viatjar als nens i les nenes a les cuines de fa més de 50 anys i a les condicions de les cuines, a la divisió de les tasques del treball entre homes i dones per fer-los conscients de tot plegat i que els facilités l’escriptura i el dibuix pels treballs que han fet pel Certamen.

Des de la Comissió organitzadora del Certamen creiem que els nens i nenes han gaudit i après d’aquestes activitats. També volem agrair a totes les persones que, d’una manera o altra, han aportat el seu granet de sorra en el projecte.

Els treballs ja estan fets, s’han fet a l’aula, i només resta saber-ne les valoracions de les obres per part del jurat.

Des de la Comissió valorem l’esforç i treball de cada nen i nena per això els premis de cada categoria seran col·lectius, igual que vam fer el curs passat.

I el dia 23 d’abril celebrarem Sant Jordi i l’entrega de premis del III Certamen Literari Infantil Joan Gelabert i Crosa a les 15h a l’Escola, en una jornada oberta a tothom qui vulgui i que clourem amb un berenar tradicional, com aquells que ens preparaven les padrines quan érem petites i petits.

Us hi esperem!

Comissió Certamen

  • ampa@escolavallfosca.com
  • @ZerPallarsJussa
  • facebook.com/escolavallfosca
  • Carrer de la Murriera, 5 - La Plana de Mont-rós- Lleida